Donec at mattis erat! Duis sed massa eget eros gravida vulputate nec ut ipsum.

Γιώργος Παπανικολάου

Γιώργος ΠαπανικολάουΓεννήθηκα στις 15 Αυγούστου 1977 και μεγάλωσα σε μια πολύτεκνη οικογένεια – μαζί με τους γονείς μου Παύλο και Σταματία και τα τρία αδέρφια μου. Φοίτησα ως μαθητής στο 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο Γλυφάδας και πέτυχα στις πανελλαδικές εξετάσεις την εισαγωγή μου στην σχολή που ονειρευόμουν από μικρός, το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου είχα την τύχη να διδαχθώ τη νομική επιστήμη από σπουδαίους διδάσκαλους.

Παράλληλα με τις σπουδές μου ανέπτυξα έντονη ενασχόληση με τα κοινά, εκπροσωπώντας τους συμφοιτητές μου στα όργανα συνδιοίκησης του Τμήματος Νομικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πολιτική δράση στα φοιτητικά μου χρόνια ολοκληρώνεται με τη θητεία μου ως γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ.

Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών μου σπουδών έδωσα εξετάσεις και έγινα δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Αθηνών, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις σπουδές μου δύο χρόνια αργότερα. Από το 2004, μετά τη δεκαοκτάμηνη πρακτική άσκηση και την επιτυχή εξέταση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ασκώ μάχιμη δικηγορία, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην οδό Βορείου Ηπείρου στη Γλυφάδα και στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μενάνδρου.

Το καλοκαίρι του 2004, σε ηλικία 27 ετών, είχα την τιμή να εκλεγώ με μεγάλη πλειοψηφία στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ, της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας στην Ελλάδα. Το 2007, τα μέλη της οργάνωσης, από όλη τη χώρα, με εξέλεξαν εκ νέου στην ηγεσία της, στο συνέδριο που διεξήχθη στα Καμένα Βούρλα, με ποσοστό 96%.

Εκπλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία υπηρετώντας στο Πολεμικό Ναυτικό το χρονικό διάστημα 2006-2007.

Τον Ιούνιο του 2009 εξελέγην στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Η ζωή μου τα τελευταία πέντε χρόνια κινήθηκε μεταξύ Γλυφάδας, Βρυξελλών και Στρασβούργου. Ως ευρωβουλευτής υπήρξα μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών «Πολιτισμού και Παιδείας» (CULT) και «Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων» (LIBE), στην οποία το 2013 εκλέχτηκα από τους συναδέλφους μου ως συντονιστής για την ομάδα του ΕΛΚ. Επίσης, είμαι αντιπρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.-Χιλής και μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ευρώπης-Λατινικής Αμερικής (EUROLAT).

Στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων από το 2009 μέχρι σήμερα έδωσα μεγάλη έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στη μετανάστευση, την αντιμετώπιση της ανεργίας (ιδίως των νέων), την εκπαίδευση, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Παράλληλα, με πλήθος κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, αναφορών και παρεμβάσεων (πάνω από 1400 αθροιστικά), έφερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προ των ευθυνών της για καίριας σημασίας ζητήματα που μπορούν να βελτιώσουν στην πράξη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Με τις πρωτοβουλίες μου αυτές άσκησα πίεση τόσο προς την Κομισιόν, όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας μας.

Αναλυτικά στοιχεία για την κοινοβουλευτική μου δράση είναι διαθέσιμα τόσο στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσο και στο προσωπικό μου site. Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία, επιδιώκω να εμπλουτίζω τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου, με χαρακτηριστικό σταθμό το καλοκαίρι του 2011 όπου παρακολούθησα επιτυχώς εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών στο πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ με τίτλο «Senior Managers in Government».

Πιστεύω βαθιά πως καινοτόμα εργαλεία, καλές πρακτικές και πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορούν να βρουν κάλλιστα πεδίο εφαρμογής στις τοπικές μας κοινωνίες, βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών. Μπορούν να δημιουργήσουν πυρήνες ανάπτυξης και θέσεις εργασίας. Και η πόλη που μεγάλωσα και όπου ζω, η Γλυφάδα μας, έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτει. Χρειάζεται σχέδιο, γνώση και μεράκι. Με αυτή την πίστη και το όραμα, σήμερα είμαι υποψήφιος για το Δήμο Γλυφάδας.

Leave a comment

back to top